ΠΟΕΔΗΝ: Νόσησαν 30 υγειονομικοί το τελευταίο δεκαήμερο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

30 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΝΟΣΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙ Η  ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ  ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

 Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες προσπάθεια από τη κυβέρνηση να φορτώσει τις ευθύνες στους πολίτες για τη νέα διασπορά της νόσου. Πράγματι  διαπιστώνεται χαλαρότητα από τους πολίτες αλλά ο έλεγχος όμως είναι       δουλειά του κράτους. Απορούν τώρα οι ειδικοί του εοδυ γιατι οι πολίτες δεν φοράνε μάσκες αλλά  θυμηθείτε ποιος τους διαπεδαγωγησε έτσι.

Τι έλεγαν για τις μάσκες τον Μάρτιο, Απρίλιο. Δεν χρειάζονται έλεγαν, δεν καλύπτουν έλεγαν για να  κρύψουν τις ελλείψεις στην αγορά  και στα νοσοκομεία. Εβγαζαν αποφάσεις για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων να περιθαλπτουμε περιστατικά κορονωιου  με μια απλή μάσκα χειρουργείου. Ποιοι κάλεσαν τους τουρίστες στη χώρα μας χωρίς κανένα έλεγχο στα σύνορα. Και μετά  αποφασίστηκαν τα τεστ των 72 ωρών που έχει  καταντήσει ανέκδοτο η γνησιότητα τους.

Δεν υπάρχουν συνεργεία του εοδυ, κινητές ομάδες υγείας, πρωτοβάθμια περίθαλψη  να διεξάγουν μαζικούς εργαστηριακούς  ελέγχους στη κοινότητα.  Δεν υπάρχουν μοριακοι αναλυτές  στα νοσοκομεία και τα αποτελέσματα εκδίδονται σε δυο έως και τέσσερις  ημέρες. Δεν συνταγογραφειται και αποζημιώνεται  από τον εοπυυ το τεστ για κορονωιο.  Τριάντα εργαζόμενοι  των νοσοκομείων τις τελευταίες δέκα ημέρες νοσούν.   Μεγάλη διασπορά υπάρχει και σε ασθενείς στα νοσοκομεία. Κάνεις δεν ξέρει από πού ξεκίνησαν οι εστίες. Από ασθενείς που ξεφεύγουν στα Νοσοκομεία ή από το περιβάλλον  των εργαζομένων.  Ο μόνος τρόπος να περιορίσεις τη διασπορά είναι τακτικότατα τεστ στο προσωπικό  και σε όλους τους  ασθενείς κατά την εισαγωγή τους  στα νοσοκομεία. Τα αποτελέσματα να εκδίδονται άμμεσα.  Επαναφορά της καραντίνας στους εργαζόμενους.  Μέσα ατομικής προστασίας δεν υπάρχουν Μασκες μια το οκτάωρο. Γάντια εξαφανισμένα. Φέρνουν οι εργαζόμενοι από το σπίτι τους. Τεστ δεν γίνονται στους εργαζόμενους.  Μέχρι τώρα δεν έγινε προληπτικό τεστ σε κανέναν εργαζόμενο της υγείας. Μόνο τεστ αντισωμάτων τα οποία είναι αρνητικά σχεδόν για όλους.  Τεστ έγιναν μόνο  σε όσους εργαζόμενους  εκτέθηκαν στον ιό. Τώρα πήραν απόφαση να κάνουν τεστ σε όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από άδεια. Αυτό δεν καλύπτει και αναστατώνει τη λειτουργία των νοσοκομείων. Θα κάνουν το τεστ και θα περιμένουν δύο ημέρες το αποτέλεσμα. Δεν θα εργάζονται αν και έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Εργασίας. Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.  Οι τελευταίες νοσοκομειακές εστίες  διασποράς   στη Λάρισα και στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης έπρεπε να προβληματίσουν. Αλλά τίποτα. 


 Γιαννάκος Μιχ.
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE