Κέικ μανταρίνι

Υλικά

    3 μεγάλα αρωματικά και ζουμερά μανταρίνια
    1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    1 ¾ φλ. ζάχαρη
    4 αυγά
    3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
    2 κ.γλ. baking powder
    3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
    1/3 φλ. φρέσκο γάλα ή χυμό μανταρινιού (αν χρειασθεί)

Εκτέλεση

    Τοποθετείτε στο μπλέντερ ολόκληρα τα μανταρίνια με τη φλούδα, έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τ’ αλέθετε αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκετε στις μπουκιές.
    Αφήνετε τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.
    Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
    Προσθέτετε ένα –ένα τα αυγά και χτυπάτε για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.
    Ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder στη ζύμη κι ανακατεύετε καλά.
    Κατόπιν, ρίχνετε στο μίξερ τα αλεσμένα μανταρίνια και τον παπαρουνόσπορο.
Αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1/3 φλ. γάλα ή χυμό μανταρινιού. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερά είναι τα μανταρίνια.
Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50’ (πάνω κάτω αντίσταση).

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE