Εύκολο και δροσερό μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και σαντιγί

Έτοιμο σε 20 λεπτά

Υλικά Συνταγής

Για το μείγμα της σοκολάτας

  • 2 πακέτα πτι-μπερ
  • 5 – 6 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ (ή άνθος αραβοσίτου)
  • 7 με 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα (100 γραμμάρια μέσα στα μπισκότα και 25 γραμμάρια για γαρνίρισμα)
  • 1 λίτρο γάλα

Για το μείγμα της σαντιγί

  • 250 γραμμάρια σαντιγί
  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο
  • 500 γραμμάρια φυτική σαντιγί (σ.σ. εναλλακτικά μισό φλιτζάνι λικέρ)

Εκτέλεση συνταγής

  •     Διαλύστε κάστερ πάουντερ σε ένα φλιτζάνι γάλα. Βάλτε 5 με 6 μεγάλες κουταλιές κάστερ πάουντερ και ένα φλιτζάνι γάλα.
  •     Το χτυπάμε, με σύρμα έως ότου διαλυθεί σωστά, το μείγμα.
  •     Βάλτε βούτυρο, ζάχαρη, κουβερτούρα και το υπόλοιπο γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  •     Ανακατέψτε έως ότου λιώσουν τα υλικά.

Μετά ρίξτε το μείγμα με το γάλα και το κάστερ πάουντερ και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Χαμηλώστε την ένταση της κουζίνας για να πήξει το μείγμα σταθερά.

Έπειτα, συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να χυλώσει.

  •     Ακολούθως, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για χρονικό διάστημα δέκα λεπτών και μακριά από το καυτό μάτι της κουζίνας.
  •     Χτυπάμε μόνη τη σαντιγί. Όταν γίνει αφράτη, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το λικέρ για να τα χτυπήσουμε όλα μαζί για περίπου πέντε λεπτά.
  •     Μόλις κρυώσει, το μείγμα της σοκολάτας, ρίχνουμε μπισκότα και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στο μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για χρονικό διάστημα δύο ωρών έως ότου κρυώσει.

Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε, με λίγη κουβερτούρα από πάνω.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE