Μανιτάρια με σάλτσα πορτοκαλιού και ρύζι

Πολύ γευστικό και πολύ γρήγορο!

Υλικά-4 μερίδες

  •     500 γρ. Φρέσκα μανιτάρια
  •     2 κούπες ρύζι μπασματι
  •     4 1/2 κούπες νερό
  •     2 κύβοι λαχανικών
  •     Χυμός από 2 μικρά πορτοκάλια
  •     3 κ.γλ. μουσταρδα
  •     1 φύλλο δάφνης
  •     1 κ.γλ. ζαχαρη
  •     Λάδι
  •     Αλάτι-πιπέρι
  •     Μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι να κάψει λίγο λάδι και βάζουμε το ρυζάκι ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε το νερό, τον ένα κύβο λαχανικών, αλάτι, λίγο πιπέρι και αφήνουμε να πιει το νερό προσέχοντας μη καεί κάτω. Αφού ετοιμαστεί το αφήνουμε στη άκρη.
  • Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ταυτόχρονα σε ένα ποτήρι ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας ρίχνοντας λίγο λάδι, χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα,ζαχαρη, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα τα υλικά.

Βάζουμε στο τηγάνι μας τα ήδη κομμενα μανιτάρια,τον κύβο λαχανικών και περιχυνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μελωσει και να πάει και παντού.

    Όταν είναι έτοιμο,σερβιρουμε τα μανιτάρια με το ρυζάκι και πασπαλιζουμε με λίγο μαϊντανό.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE