Συνταγή για ρώσικη σαλάτα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μέτριες  πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια 2x2 εκ.
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 αυγά, πολύ καλά βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 250 γρ. μαγιονέζα (link mayo)
  • 70 γρ. αρακά κ.τ.ψ.
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Καβουρδισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Γεμίζουμε μία βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, τον αρακά και τα αφήνουμε να βράσουν για έξι λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μην τα παραβράσουμε.
  • Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, τον αρακά, τα αυγά, το ξύδι, τη μαγιονέζα, το ζαμπόν, την κάπαρη, τον άνηθο, την κόκκινη πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και φορώντας γάντια μίας χρήσης ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε με καβουρδισμένο ψωμί.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE