Ρύζι Μπασμάτι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Υλικά συνταγής

    1 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι/Basmatti
    1 ½ φλ. τσαγιού νερό
    1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
    1 κύβο ζωμό κότας
    χυμός 1/2 λεμονιού
    1/2 κ.γ. ζάχαρη
    1 φλ. τσαγιού χοντροθρυματισμένος φιδές


κτέλεση συνταγής


    Μουλιάζω το ρύζι σε νερό για μισή τουλάχιστον ώρα.

    Τσιγαρίζω στο βούτυρο το φιδέ μέχρι να ροδίσει ελαφρά και ρίχνω το νερό, τον κύβο Knor, το λεμόνι και τη ζάχαρη (καθόλου αλάτι). Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε στραγγίξει σε σουρωτήρι.

    Σκεπάζω τη κατσαρόλα και βράζω  το ρύζι ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ θερμοκρασία και ΜΟΝΟ για ΤΡΙΑ λεπτά. Μετά από τα 3 λεπτά σβήνω το μάτι και αφήνω τη κατσαρόλα σκεπασμένη για 4-5 λεπτά επάνω στο μάτι.

    Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύω το ρύζι με πιρούνι να αφρατέψει και σερβίρω.

www.sintayes.gr

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE