Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας

Μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου με μόλις 371 θερμίδες το καθένα!

Υλικά

  •     700 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
  •     200 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •     60 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  •     1 αυγό
  •     τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •     1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  •     1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •     2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  •     1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  •     1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  •     1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν αλάτι
  •     90 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  •     2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •     2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •     100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •     1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  •     4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •     100 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών  
  •     1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  •     αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 2 - 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη συνοδεία της σάλτσας και δροσερής ντοματοσαλάτας με κατσικίσιο τυρί.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE