Σουπιά κρασάτη με μαϊντανό

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1000 σουπιά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε χονδρές φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε την σουπιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Την πλένετε την καθαρίζετε από τα εντόσθια και το κόκαλο, χωρίζετε το κεφάλι και τα πλοκάμια ,αφαιρείτε το στόμα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια .Την στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας .

  • Βράζετε την σουπιά σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό για να βγάλει τους χυμούς της.
  • Όταν αλλάξει χρώμα και απορροφηθούν οι χυμοί της προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε το λάδι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν λίγο τα κρεμμύδια και σβήνετε το φαγητό με το κρασί.
  • Προσθέτετε τον μαϊντανό και αρκετό νερό για να σκεπαστεί η σουπιά.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ή σουπιά.

Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με το αλεύρι τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε από τα χέρια για να πάει το λεμόνι παντού .Βράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα . Σερβίρετε τη σουπιά με άσπρο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Την συνοδεύετε με πράσινη ανάμικτη σαλάτα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE