Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα

Εξαίσια συνταγή αυστηρά όμως μόνο για ενήλικες!

Υλικά

    4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (με κόκαλο), βάρους 200 γρ. η καθεμία
    λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη μαρινάδα

  •     100 ml ελαιόλαδο
  •     80 ml τεκίλα
  •     100 ml χυμός λεμονιού
  •     2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •     2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  •     2 κουτ. σούπας κύμινο
  •     1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  •     1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος
  •     αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Μπριζόλες: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τις μπριζόλες σε βαθύ σκεύος και μαρινάρουμε για 2 ώρες.
  • Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με ρύζι.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE