Κρασάτο κοτόπουλο κατσαρόλας

Κλασική συνταγή για το μεσημεριανό σας γεύμα

Υλικά για 6 άτομα

  •     6 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου (ή ένα ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες)
  •     3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  •     3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •     350 ml ζωμό κότας
  •     500 ml κόκκινο κρασί
  •     1 φύλλο δάφνης
  •     100 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  •     5 καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια
  •     150 γρ. μπέικον
  •     1 κ. σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  •     1 κοφτή κ. σ. αλεύρι
  •     ελαιόλαδο
  •     αλάτι
  •     πιπέρι

Εκτέλεση

  •     Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
  •     Το βγάζετε και το αφήνετε σε πιατέλα. Προσθέτετε στη κατσαρόλα λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  •     Μόλις γυαλίσουν και μαλακώσουν τα κρεμμύδια, προσθέτετε τα μανιτάρια, το μπέικον, το σκόρδο και τα καρότα σε μπαστουνάκια και σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λ.
  •     Βάζετε πάλι στη κατσαρόλα το κοτόπουλο, διαλύετε στο ζωμό κότας το πελτέ με τη ζάχαρη και το ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με όλο το κόκκινο κρασί και τη δάφνη.
  •     Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα.
  •     Στη συνέχεια, αφαιρείτε το καπάκι και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

Αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και δεν έχει δέσει η σάλτσα, διαλύετε 1 κ. σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ το ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε.

Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι, ζυμαρικά ή πατάτες πουρέ. Πασπαλίζετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE