Κορμός σοκολάτας

Υλικά:

4 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

40 γραμμάρια αλεύρι μαλακό

50 γραμμάρια κακάο

30 γραμμάρια νισεστέ

50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, λιωμένο

Λίγο Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)

200 ml κρέμα γάλακτος

100 ml φρέσκο γάλα

200 γραμμάρια κουβερτούρα

1 κουταλάκι του γλυκού Βιτάμ κλασικό

Εκτέλεση:

Για τα μπισκουί σοκολάτας, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το νισεστέ και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το λιωμένο Βιτάμ κλασικό. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα αντικολλητικό χαρτί, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το βάζουμε σε μια λαμαρίνα φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε σε πάχος 0,5 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 8-10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς παχύρρευστη μορφή. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το Βιτάμ κλασικό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το προσθέτουμε στη χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά.

Για τη σύνθεση, απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκουί, σε πάχος 0,5 cm, και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, πριν το κόψουμε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE