Γιαουρτογλυκό με μπισκότα

Υλικά Συνταγής

    750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
    250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
    2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
    Για το σερβίρισμα
    λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche ή λιωμένη σοκολάτα
    καραμελωμένους ξηρούς καρπούς


Εκτέλεση

Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα, χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.

Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.

Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, αν θέλουμε να βάλουμε στο γιαουρτογλυκό.

Ανακατεύουμε απαλά.

Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.

Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.

Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.

Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με μπισκότα σαν παγωτό, ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια σαν τούρτα ή πάστα.

Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει το γιαουρτογλυκό.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.

Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:33 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:65 ΑΠΟΨΕΙΣ