Συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

 

Υλικά για 4 άτομα

1 κουτί κανελόνια

450 γραμ. κιμά

1 κονσέρβα ντοματάκια

1 μικρή κρέμα γάλακτος

Λίγο μαϊντανό

1 κανέλα

3 σκελίδες σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κόκκινες πιπεριές

Μισό ποτήρι λευκό κρασί

Μισό ποτήρι ελαιόλαδο

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Κίτρινα τυριά

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε σε λίγο λάδι τον κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.

Ρίχνετε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρετε και σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.

Προσθέτετε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη και μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνετε το μισό ντοματάκι μέσα.

Ανακατεύετε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο.

Σοτάρετε, ρίχνετε το ντοματάκι, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνετε μια μικρή κρέμα γάλακτος μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύετε.

Όταν ο κιμάς είναι κρύος τότε παίρνετε τα κανελόνια και τα γεμίζετε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ.

Τα στρώνετε στο πυρέξ, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και τα βάζετε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ρίχνετε από πάνω λίγα κίτρινα τυριά και ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Υλικά

 

1 1/2 κιλό πατάτες

200 γρ. γραβιέρα σε κύβους

2 αβγά

4 κ. σ. ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού γάλα

1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

6 χωριάτικα φύλλα για πίτα

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, σουρώστε και τοποθετήστε τες ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τα αβγά, το γάλο, το δυόσμο, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.

Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί.

Στρώστε τα τρία χωριάτικα φύλλα αφού τα λαδώσετε ένα ένα.

Απλώστε τη γέμιση με τις πατάτες και καλύψτε με τα τρία υπόλοιπα φύλλα.

Χαράξτε και κόψτε την πίτα, βρέξτε με λίγο νερό και ραντίστε με λίγο σιμιγδάλι.

Ψήστε για 45- 50 λεπτά.

Υλικά

 

6 λουκάνικα, χωρίς το περίβλημά τους

1 κ. γλ. μάραθο

250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

150 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

660 γρ. σάλτσα ντομάτας

300 γρ. πένες (ή το ζυμαρικό της αρεσκείας σας)

Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

 

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα θρυμματισμένα λουκάνικα με τους σπόρους μάραθου.

Τηγανίστε για λίγα λεπτά μέχρι να απελευθερωθεί το λίπος από τα λουκάνικα, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί το κρέας.

Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίξτε το κρασί, αν το χρησιμοποιήσετε τελικά, και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας.

Αφήστε να πάρει μία βράση.

Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίες.

Μόλις βράσουν στραγγίστε τα και ρίξτε τα στη σάλτσα.

Ανακατέψτε καλά, σερβίρετε και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά

1 μισή κούπα μπισκότα
1 μισή κούπα βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
Μισό κ.γλ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Έπειτα, τα στρώνουμε στην τάρτα 25 εκατοστών, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Τέλος, την ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά.

Τόσο απλά και εύκολα η μπισκοτένια βάση για τις τάρτες μας είναι έτοιμη.

Υλικά Συνταγής

    125 γραµ. λιωμένο βούτυρο
    200 γραµ. καστάνη ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
    2 αυγά χτυπημένα (σε θερμ. δωμ.)
    1 κ.γλ. υγρή βανίλια
    1/2 κ.γλ. κανέλα
    220 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
    1 κ.γλ. σόδα μεγερικής
    1/3 κ.γλ. αλάτι
    100 γραµ. γιαούρτι (ή ξινόγαλο)
    3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
    3 μέτριες ώριμες μπανάνες
    100 γραµ. καρύδια χοντροκομμένα


Εκτέλεση

Για την αυθεντική συνταγή banana bread ή μπανανόψωμο χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι).

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα υλικά για το μπανανόψωμο θα βρείτε παρακάτω αντικαταστάσεις υλικών.

Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 23χ12 εκατ. για να έχει το κλασικό banana bread σχήμα.

Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες και μαλακές.

Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πολύ ώριμες μπανάνες. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη.

Με το σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια και την κανέλα.

Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν να γίνουν κρέμα.

Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα.

Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί θα γίνει πολύ ελαστική η ζύμη του banana bread.

Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα καρύδια.

Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana bread.

Το αδειάζουμε στη φόρμα.

Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου.

Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, θα βάλετε το banana bread στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αν ψήσετε τον αέρα, θα βάλετε το ταψί στη μεσαία σχάρα.

Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.

Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

/www.argiro.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE