Ενα πανεύκολο και υπέροχο πιάτο που θα σας βγάλει από αδιέξοδα της τελευταίας στιγμής: απαιτεί κυριολεκτικά 10 λεπτά για να γίνει.

Είναι ένα είδος γρήγορου σουφλέ, στο πιο εξευγενισμένο.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια fettucine
2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά το πολύ, να είναι σκληρούτσικα
Σουρώστε τα και κρατήστε ένα φλυτζάνι από το υγρό τους
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδιάστε το 1,5 φλυτζάνι τυρί, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι
Περιχύστε το μείγμα με το φλυτζάνι από τα υγρά των fettucine
Ρίξτε μέσα και τα μακαρόνια, ανακατέψτε απαλά να ενωθούν τα υλικά
Βάλτε τα μακαρόνια σε ταψάκι βουτυρωμένο και ρίξτε στην επιφάνεια το άλλο μισό φλυτζάνι τριμμένο τυρί
Ψήστε ώσπου να ροδίσει καλά, για 25 λεπτά
Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά της επιλογής σας

3 κ. σ. σάλτσα πέστο

1 κ. σ. ελεαιόλαδο

1/4 κ. γλ. αλάτι

1/4 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1/8 κ. γλ. πιπέρι

1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια

1/2 φλ. τσαγιού μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας

2 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την σάλτσα πέστο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο και το μαύρο πιπέρι.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.

Τέλος, γαρνίρετε με τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

3 μέτριες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
3 πράσινες πιπεριές, στρογγυλές
2 μέτρια κολοκύθια, κατά προτίμηση στρογγυλά
2 μελιτζάνες μικρές, φλάσκες
2 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
70 ml ελαιόλαδο


Για τη γέμιση

2 ντομάτες, τριμμένες μαζί με το ζουμί τους
10 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα Σερρών (1 κουτ. σούπας για κάθε γεμιστό)
5 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες κορινθιακές
1/2 μάτσο μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
 

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς. Κόβουμε ένα «καπάκι» από τη μεριά με το κοτσάνι από όλα τα λαχανικά και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους. Από τις πιπεριές αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια.

Ψιλοκόβουμε την ψίχα των λαχανικών, καλύτερα σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαχαιράκι ή στον πολυκόφτη αλλά για λίγο, ίσα-ίσα να ψιλοκοπούν και να μην πολτοποιηθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ψίχα από τα λαχανικά, μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε όλα τα λαχανικά με τη γέμιση, αφήνοντας κενό 2 εκ. από το χείλος (για το ρύζι που θα φουσκώσει). Σκεπάζουμε όλα τα λαχανικά με τα καπάκια τους. Τη γέμιση που περίσσεψε τη βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά, μέσα στο ταψί. Βάζουμε και τις κομμένες πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά, προσθέτουμε 400 ml νερό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει η γέμιση και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Ελέγχουμε δοκιμάζοντας το ρύζι και, αν δεν είναι εντελώς βρασμένο, προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό ακόμη, ζεστό, και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα τα γεμιστά να σφίξουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Υλικά Συνταγής

    1½ κιλό μοσχάρι (σπάλα)
    3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
    5 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια
    5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια μπουκιάς
    2 κλωνάρια σέλερι
    5 κ.σ. αλεύρι
    5 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 φλ. ζωμό κρέατος ή νερό
    1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
    1 δαφνόφυλλο
    κατά βούληση αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το μοσχάρι στο φούρνο με λαχανικά και πατάτες, θα χρειαστούμε μία μικρή γάστρα ή πυρίμαχο μικρό σκεύος με καπάκι.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεγάλης μπουκιάς. Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ταμποναριστούν τα κομμάτια με το αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C με 180°C στις αντιστάσεις.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Λίγα λίγα ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος για 1΄-2΄ να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφού ροδίσουμε όλο το κρέας, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς επίσης και τα κρεμμύδια, τα καρότα, και τις πατάτες. Τα σοτάρουμε για 5΄-6΄ μέχρι να αρχίσουν ελαφρώς να αλλάζουν χρώμα τα κρεμμύδια. Τότε ρίχνουμε το ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας στα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το θυμάρι, τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Μεταφέρουμε το φαγητό στο πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε, χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, για 2 ώρες και 15΄, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να είναι δεμένη.

www.argiro.gr

Υλικά

1 1/2 μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ. σάλτσα για πίτσα

1 συσκευασία μανιτάρια ψιλοκομμένα

1/4 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες

1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας και ανάψτε σε μέτρια- υψηλή φωτιά.

Ρίξτε μέσα τον μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα, για περίπου 5- 7 λεπτά.

Προσθέστε τη σάλτσα, τα μανιτάρια και τις ελιές, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίστε με μοτσαρέλα.

Ανοίξτε το φύλο της πίτσας και τοποθετήστε το πάνω από το μείγμα με τον κιμά.

Πασπαλίστε με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15- 17 λεπτά, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE