Υλικά για 6 άτομα

    1 μελιτζάνα, κομμένη σε χοντρές ροδέλες
    1 κ. σ. μαργαρίνη
    6 φέτες χαλούμι
    6 ψωμάκια για μπέργκερ
    6 φύλλα από μαρούλι
    6 φέτες ντομάτας
    1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
    1/2 φλ. τσαγιού πίκλες
    Κέτσαπ
    3 κ.σ. μαγιονέζα
    2 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

    Τοποθετείστε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα ταψί πάνω σε μία λαδόκολλα και ψήστε στο φούρνο.
    Λιώστε τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί, σοτάρετε σε αυτή τις φέτες μαρούλι και από τις δύο πλευρές και τοποθετείστε σε καθεμία από αυτές από μία φέτα χαλούμι. Αφήστε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
    Κόψτε στη μέση τα ψωμάκια για μπέργκερ και τοποθετείστε σε καθένα από αυτά τις μελιτζάνες. Προσθέστε το μαρούλι με το τυρί, την ντομάτα, το κρεμμύδι και τις πίκλες και καλύψτε με κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα.

Υλικά

    6 προμαγειρεμένα λουκάνικα για hot dog
    1 πακέτο σφολιάτα
    1 αυγό
    Μουστάρδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες και τυλίγουμε τη σφολιάτα γύρω από το λουκάνικο.

Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε ένα ταψί και βουρτσίζουμε με λίγο αυγό.

Ψήνουμε για 12 λεπτά και σερβίρουμε με μουστάρδα.

Υλικά

    700 γρ. κοτόπουλο
    1/8 φλ. τσαγιού ξύδι
    Φρέσκο χυμό από μισό λάιμ
    1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
    2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
    1 κ. γλ. ρίγανη
    10 τορτίγιες
    1 ντομάτα (ψιλοκομμένη σε κύβους)
    1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι
    1/4 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί (σε κύβους)
    1/4 φλ. τσαγιού κόκκινη καυτερή σος
    Μισό κ. γλ. αλάτι
    Μισό κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

    Σοτάρετε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
    Προσθέστε το ξύδι, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το πράσινο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τη ρίγανη, ανακατέψτε και αφήστε για περίπου επιπλέον 10 λεπτά στη φωτιά.
    Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετείστε μέσα σε αυτό την τορτίγια για να ζεσταθεί. Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά. Κάνετε το ίδιο για όλες τις τορτίγιες.
    Σερβίρετε το μείγμα με το κοτόπουλο πάνω στη ζεστή τορτίγια και γαρνίρετε με ντομάτα, μαρούλι, τυρί και την καυτερή σος.

Υλικά

Ψωμί κομμένο σε χοντρές φέτες (φρέσκο ή μπαγιάτικο)

5 σκελίδες σκόρδου

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.σ. μαϊντανός

Ρίγανη

Εκτέλεση

Βράστε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσετε για 10 – 15 λεπτά και έπειτα καθαρίστε τα, βάλτε τα σε ένα μπολ και λιώστε τα με το πιρούνι.

Ψιλοκόψτε πολύ καλά τον μαϊντανό. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπολ με το σκόρδο και ανακατέψτε τα καλά.

Έπειτα αλείψτε το ψωμί με το μείγμα και ψήστε το σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Απολαύστε το σκορδόψωμο ζεστό.

Πηγή: vita.gr

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την τάρτα

    2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    6 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση

    4 αυγά (χωριστά κρόκους - ασπράδια)
    1 πρέζα αλάτι
    250 γραμμάρια ανθότυρο
    200 ml κρέμα γάλακτος
    300 γραμμάρια ζάχαρη
    4 λεμόνια
    1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την τάρτα

    Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο. Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά το νερό.
    Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και είναι έτοιμη.
    Στη συνέχεια αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., και απλώνετε μέσα την ζύμη τάρτας σπρώχνοντας να κολλήσει στα τοιχώματα και τριγύρω από το σκεύος σπρώχνετε τη ζύμη προς τα μέσα.
    Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη μια μεμβράνη και από πάνω της φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει η ζύμη) ψήστε τη στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.

Για τη γέμιση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Στη λεπτή επιφάνεια του τρίφτη τρίψτε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σ’ ένα μπολ και δουλέψτε το μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
    Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
    Χτυπάτε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
    Έπειτα ανακατεύετε τους κρόκους με το μείγμα τυριού. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
    Αφού έχει ψηθεί η τάρτα ρίχνετε την κρέμα λεμονιού και από πάνω την μαρέγκα και ξανά ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί η μαρέγκα. Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
    Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάζετε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Στραγγίζετε τις ροδέλες. Πασπαλίζετε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.





  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE