Υλικά

2 φιλέτα σολομού με την πέτσα

1/4 κ. γλ. αλάτι

1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

1 κ. σ. ελαιόλαδο

3 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ. σ. μέλι

1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αλατοπιπερώστε τον σολομό και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία θερμοκρασία και μαγειρέψτε το σολομό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 3

Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι βαλσάμικο με το μέλι και περιχύστε στο σολομό.

Βήμα 4

Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για ακόμη 5- 6 λεπτά.

Βήμα 5

Γαρνίρετε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού πριν σερβίρετε.

Υλικά

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο

1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

600 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

3 κ. σ. φρέσκο εστραγκόν

Αλάτι, πιπέρι

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε το κοτόπουλο.

Βήμα 2

Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, περίπου για 3 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίξτε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 5- 10 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το εστραγκόν, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αλατίστε.

Βήμα 6

Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει η σούπα για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 7

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει.

Υλικά

10 φέτες ψωμί για τοστ (χωρίς κόρα)

10 κ.γ. πραλίνα φουντουκιού

1 αυγό

1 1/2 κ.σ. γάλα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. γεμάτη κανέλα

βούτυρο

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1

Αρχικά αφαιρείτε από τις φέτες ψωμιού του τοστ την κόρα.

Βήμα 2

Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε μία μία τις φέτες και ανοίγετε με έναν πλάστη μέχρι το ψωμάκι σας να γίνει πολύ επίπεδο.

Βήμα 3

Με ένα κουτάλι απλώνετε την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια της κάθε φέτας και τυλίγετε σφιχτά σε ρολάκια

Βήμα 4

Ανακατεύετε το αυγό και το γάλα σε ένα μπολ και σε ένα άλλο τη ζάχαρη με την κανέλα.

Βήμα 5

Βουτάτε ένα ένα τα ρολάκια ψωμιού στο μείγμα με το αυγό

Βήμα 6

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο βούτυρο και ζεσταίνετε τα ρολάκια ψωμιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Βήμα 7

Ρολάρετε τα μαγειρεμένα ψωμάκια στο μείγμα με την κανέλα κα τη ζάχαρη και σερβίρετε

Υλικά

1 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

120 γρ. λουκάνικο κομμένο σε φέτες

800 γρ. σάλτσα ντομάτας με ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κ. γλ. ζάχαρη

600 γρ. νιόκι

125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους

Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8- 10 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε το λουκάνικο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίξτε την ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μια βράση.

Βήμα 4

Προσθέστε τα νιόκι και αφήστε να βράσουν για 8 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 5

Ανεβάστε τη φωτιά στη δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε τα 3/4 της μοτσαρέλας και τον περισσότερο βασιλικό.

Βήμα 6

Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε στο γκριλ για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βήμα 7

Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε.

Υλικά

Για τη ζύμη: 300 γρ αλεύρι

1 κουταλάκι αλάτι

40 γρ ζάχαρη

15 γρ νωπή μαγιά

3 αυγά

90 γρ βούτυρο

Για το σιρόπι: 750 ml νερό

400γρ ζάχαρη

2 λεμόνια ακέρωτα

150ml ρούμι

1 φασόλι βανίλιας

Για το σερβίρισμα: 80γρ μαρμελάδα βερίκοκο

400ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε για 4 λεπτά να ενωθούν, κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου ώσπου η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα.

Διαμορφώνουμε τη ζύμη σε σε μια μπάλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνοντας σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει για μία ώρα. Σχηματίζουμε ένα δαχτυλίδι, δημιουργώντας μια τρύπα στο κέντρο της ζύμης, ώστε να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος κύκλος.

Τοποθετούμε το ζυμάρι σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και αφήνουμε μια ώρα ακόμη να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα από ένα λεμόνι, το χυμό των δύο λεμονιών και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το ρούμι, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει τα αρώματά του

Βάζουμε τον μπαμπά σε μια σχάρα, πάνω από ένα ταψί. Με μια κουτάλα σιροπιάζουμε τον μπαμπά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υγρό που έχει πέσει στο ταψί κάτω από το γλυκό. Αφήνουμε τον μπαμπά στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, περνάμε από σήτα και περνάμε την μαρμελάδα με πινέλο στην επιφάνεια του μπαμπά

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στη μέση του γλυκού πριν το σερβίρουμε

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE