Υλικά:

Γέμιση

600 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

340 γρ. κρέμα γάλακτος light, με γύρω στα 15% λιπαρά

25 γρ. γάλα light, με γύρω στο 1,5% λιπαρά

120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι

Επικάλυψη

320 γρ. κουβερτούρα μπίτερ

200 γρ. κρέμα γάλακτος light, με γύρω στα 15% λιπαρά

50 γρ. γάλα σόγιας

Διαδικασία:

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Περιμένουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά, καλύτερα με μία σπάτουλα. Οταν έχουμε ένα λείο μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει καλά για 1 - 2 ώρες ώστε να μπορεί να πλάθεται.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Περιμένουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά, καλύτερα με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αισθανόμαστε την κρέμα κρύα στα χείλη. Με αυτόν τον τρόπο η επικάλυψη θα παραμείνει λαμπερή και τραγανή χωρίς να θαμπώσει ή να ασπρίσει.

Βγάζουμε το μείγμα της γέμισης από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Βουτάμε τα μπαλάκια ένα-ένα στη σοκολατένια επικάλυψη και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα, προτού σερβίρουμε.

Υλικά

2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ

1 κ. γλ. αλάτι

1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη

1 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας

1 αβγό, χτυπημένο

1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό

1/3 φλ. τσαγιού γάλα

2 κ. σ. γάλα ή ανάλογα με τις ανάγκες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη.

Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατέψτε το με τον πουρέ πατάτας.

Κάντε μία τρύπα στη μέση του πουρέ και ρίξτε μέσα το αβγό, το νερό και το γάλα.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μία χαλαρή ζύμη.

Ζυμώστε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε σε φύλλο και κόψτε τα μπισκότα με κουπάτ ή ένα ποτήρι.

Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και βουρτσίστε τα με 2 κουταλιές της σούπας γάλα.

Ψήστε για 15- 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια απόχρωση.

Υλικά:  

1 iceberg

κοτόπουλο (1- 1 1/2 στηθος)

4 κ. σ μαγιονέζα

2 κ. σ μουσταρδα

2 σκελίδες σκόρδο (τριμμενες)

1/2 κ. γ αλάτι

1/2 κ. γ πιπέρι μαύρο

3 φλιτζανάκια του Ελληνικού καφε ελαιόλαδο

1/2 φλιτζανακι του Ελληνικού καφέ χυμό λεμόνι

κρουτόν

50 gr παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το iceberg και το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες. Στραγγίζουμε.

Σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar's salad) φωτογραφία βήματος 1

Αν υπάρχει έτοιμο κοτόπουλο, κόβουμε σε κομματάκια. Εαν πρόκειται να το μαγειρέψετε, η διαδικασία είναι απλή. Πλένουμε το στήθος, το στεγνωνουμε με ενα χαρτι κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε και ψηνουμε σε ήδη ζεσταμενο αντικολλητικό τηγανάκι με μια κ. σ. λαδι

Για το dressing : μαγιονέζα, μουστάρδα, ελαιόλαδο σκόρδο (τριμμενο), λεμόνι, αλατι, πιπέρι, σε ενα μπολάκι, και ανακατεύουμε πολύ καλά ωστε να ενωθούν τα υλικά και να μοιάζει κάπως έτσι (φωτο)

Σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar's salad) φωτογραφία βήματος 3

Σερβιρουμε σε πιατα ή μπολ, με σειρά: iceberg, σως, κρουτον, κοτοπουλο, παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Υλικά

 

1 πακέτο ζυμαρικά, κατά προτίμηση πένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

450 γρ. ντοματίνια

11/4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα

1 μικρό ματσάκι βασιλικό

 

Εκτέλεση

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν τα στραγγίσετε κρατήστε μία μικρή κούπα από το νερό τους.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε για ακόμη μισό λεπτό.

Ρίξτε στην κατσαρόλα την σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και προσθέστε το νερό των ζυμαρικών στη σάλτσα.

Ρίξτε τις πένες στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.

Ανακατέψτε με τα ντοματίνια, τη μισή μοτσαρέλα και τον βασιλικό και ρίξτε τις πένες σε ένα ταψί. Καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 20 λεπτά.

Υλικά

8 φέτες μπέικον

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. τσαγιού πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

2 κ. σ. τσίλι σε σκόνη

1 κ. σ. κύμινο

1 κ. γλ. ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

2 κ. σ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. πολτό ντομάτας

Αλάτι και πιπέρι

1 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί (ή ζωμό βοδινού)

450 γρ. ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους

250 γρ. φασόλια μαγειρεμένα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.

Προσθέστε το μπέικον, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα.

Ρίξτε στην κατσαρόλα το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

Προσθέστε το κρασί (ή τον ζωμό βοδινού), τις ντομάτες και τα φασόλια και αφήστε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώστε λίγο ακόμη τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά.

Απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE