Υλικά

1 κ. σ. βούτυρο

3/4 φλ. τσαγιού καρύδια καθαρισμένα

1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και κομμένο

1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι

2 κ. σ. σουσάμι

1 κ. σ. παπαρουνόσπορο

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 κ. γλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 κ. γλ. πάπρικα

1/4 φλ. τσ. λευκό ξύδι

1/4 φλ. τσ. μηλόξυδο

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίξτε τον παπαρουνόσπορο, το σουσάμι, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το λευκό ξύδι, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σος.

Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι η σος να πάει παντού.

Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τα κράνμπερι

Υλικά για 6 άτομα

7 αυγά

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

200 γραμμάρια βούτυρο

3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο

250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Σπόρους από 2 ρόδια

1 φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο 32 εκ. ή ένα πυρέξ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε την κουβερτούρα  και 200 γραμμάρια βούτυρο και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα.

Μόλις λιώσει, προσθέτετε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύετε καλά.

Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.

Το αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού. Επίσης ρίχνετε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ρίχνετε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνετε απαλά με σπάτουλα. Αλείφετε με λάδι μια φόρμα και στρώνετε  στη βάση της μια λαδόκολλα.

Κρατάτε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζετε στη φόρμα.

Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά.

Μόλις την βγάλετε από το φούρνο, την αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.

Τη βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.

Σερβίρετε με σπόρους ροδιού.

Υλικά για 2-4 άτομα

1 φλυτζάνι του καφέ καστανό ρύζι

50 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 πιπεριά

5 ελιές

1 κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε μέχρι να βράσει.

Μόλις βράσει προσθέτετε το ρύζι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και αλατοπιπερώνετε.

Όταν το ρύζι πιει τα υγρά του, κόβετε τις ελιές σε ροδέλες και τις ανακατεύετε μέσα στο ρύζι.

Το ριζότο είναι έτοιμο, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε.

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσίνι

6 κ. σ. βούτυρο

1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα τοποθετείτε και πάλι στην κατσαρόλα.

Όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά ρίξτε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα φετουτσίνι.

Σερβίρετε και απολαύστε.

Υλικά (για 4 άτομα)

    4 φιλέτα σολομού
    1 κ. σ. ελαιόλαδο
    1 κ. γλ. αλάτι
    1 κ. γλ. πιπέρι
    1 κ. γλ. πάπρικα

Για της σος αβοκάντο

    2 αβοκάντο
    1/4 κόκκινο κρεμμύδι
    Χυμό από ένα λάιμ
    1 κ. σ. ελαιόλαδο
    1 1/2 κ. γλ. αλάτι
    Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
    Μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού στο παραπάνω μείγμα και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    Ψήστε το σολομό στο γκριλ σε ψηλή φωτιά, για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
    Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείστε το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το χυμό από λάιμ, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
    Απλώστε τη σος αβοκάντο πάνω από κάθε φιλέτο σολομού και γαρνίρετε με κόλιανδρο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE