Ο πόνος στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς είναι μια συχνή ενόχληση.
 
Μπορεί να οφείλεται σε δεκάδες διαφορετικές αιτίες, άλλες αθώες και άλλες σοβαρές, όπως μια παροδική λοίμωξη του ουροποιητικού, χρόνια προβλήματα υγείας ή να αποτελεί ένδειξη για φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.
 
Δείτε παρακάτω πέντε συμπτώματα ότι ο πόνος στην κοιλιά είναι πολύ πιο σοβαρός από ότι πιστεύετε.
 
1. Ο πόνος στην κοιλιά, που προκύπτει μετά από ένα βαρύ γεύμα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη για πρόβλημα στη χολή, του οργάνου που ευθύνεται για τη διάσπαση των τροφών στο λεπτό έντερο.
 
2. Ο οξύς πόνος στο άνω ή μέσο τμήμα της κοιλιάς, που συνδυάζεται με ναυτία και αίσθημα καύσου στη θωρακική χώρα, μπορεί να είναι σύμπτωμα που να σας προειδοποιεί για καρδιακή προσβολή.
 
3. H διάρροια ή η δυσκοιλιότητα σε συνδυασμό με κράμπες στην κοιλιά ή αίσθημα πρηξίματος, είναι καταστάσεις που υποδηλώνουν ότι μάλλον πάσχετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
 
4. Ο ξαφνικός οξύς πόνος στο στομάχι, μπορεί να είναι ένδειξη διάτρησης. Η διάτρηση συμβαίνει όταν δημιουργείται μια τρύπα στο στομάχι, στο παχύ, ή στο λεπτό έντερο. Είναι μια κατάσταση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς μπορεί να οδηγήσει σε περιτονίτιδα, σε φλεγμονή δηλαδή του περιτοναίου, του λεπτού ιστού που ενώνει το εσωτερικό τοίχωμα της κοιλιάς και καλύπτει τα περισσότερα όργανά της.
 
5. Ο πόνος που εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς και επιδεινώνεται με την κίνηση είναι πιθανό να είναι εκκολπωματίτιδα.
 
Πηγή: onmed.gr

Σοκ και έκπληξη προκαλεί μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τη σύνδεση της κατανάλωσης πουλερικών και ανάπτυξης καρκίνου. Και ενώ τόσα χρόνια οι επιστήμονες μιλούσαν για τη σύνδεση του κόκκινου κρέατος με διάφορες ασθένειες, στρέφοντας τον κόσμο προς το λευκό κρέας, τώρα έρχεται η μελέτης της Οξφόρδης να προκαλέσει σοκ.

Όπως προειδοποιούν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα ανησυχητικά πορίσματα της μελέτης τους δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και της κακοήθειας.Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση λευκού κρέατος συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο λεμφώματος μη Hodgkin, μιας μορφής καρκίνου του αίματος, κακοήθους μελανώματος, ενώ για τους άνδρες σχετίζεται επιπλέον με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.Οι συντάκτες της εν λόγω έρευνας υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Επιδημιολογίας και της Κοινοτικής Υγείας», δεν έδειξε αν το λευκό κρέας εμπεριέχει κάτι καρκινογόνο ή εάν η μέθοδος μαγειρέματος ευθύνεται για την εκδήλωση κακοήθειας , όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

 

Όλοι ρευόμαστε μερικές φορές και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός απομακρύνει τον περιττό αέρα από το εσωτερικό του. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου το διαρκές ρέψιμο είναι σύμπτωμα πολύ κακής διατροφής ή κάποιου στομαχικού προβλήματος, όπως για παράδειγμα της αεροφαγίας. Υπάρχουν μερικές εύκολες και απλές λύσεις για να απαλαγούμε από το διαρκές ρέψιμο:

Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε: Όταν τρώτε προσπαθήστε να μασάτε με το στόμα κλειστό, καθώς αυτό αποτρέπει την είσοδο περιττού αέρα στο στομάχι. Προσπαθήστε επίσης να τρώτε αργά και να μασάτε καλά κάθε μπουκιά.

Δοκιμάστε φυσικά βότανα: Τσάι, χαμομήλι, μέντα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κάρδαμος και ασαφέτιδα είναι μερικές απλές και φθηνές λύσεις για να ηρεμήσει το στομάχι και να σταματήσετε να ρεύεστε.

Χρησιμοποιείστε λεμόνι: Σε ένα ποτήρι νερό βάλτε ¼ κουτάλι της σούπας μαγειρική σόδα και ένα ολόκληρο κουτάλι χυμό λεμονιού. Πιείτε το μετά από τα γεύματα για να σας βοηθήσει στην χώνεψη και να σταματήσει το ρέψιμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό από λάιμ και ίση ποσότητα μηλόξυδο.

Αποφύγετε τα λάθος φαγητά: Κάποια φαγητά όπως τα σάκχαρα και το γάλα μπορεί σε μερικά άτομα να προκαλούν διαρκές ρέψιμο. Το ίδιο ισχύει για φαγητά όπως τα λάχανα, τα κρεμμύδια, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, οι μπανάνες, τα φασόλια, οι φακές και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πάρτε πεπτικά ένζυμα: Τα ένζυμα βοηθούν στην χώνεψη, με αποτέλεσμα να μειώνουν τα αέρια, το φούσκωμα και το ρέψιμο. Σημαντικά πεπτικά ένζυμα είναι η πρωτεάση, η αμυλάση, η λιπάση, η κυτταρίνη, η λακτάση, η μαλτάση και η σακχαρόζη.

Μη ξεχάσετε ότι το συνεχές ρέψιμο μπορεί να προκαλείται από κάποιο πολύ σημαντικό λόγο, οπότε σε περίπτωση που επιμείνει, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: www.med-health.net

Στη δημιουργία ενός νέου «όπλου» κατά της ανάπτυξης αντοχής στα αντιβιοτικά, προχώρησαν οι επιστήμονες. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική «μύτη», η οποία εξετάζει την αναπνοή ενός ασθενούς και τον ενημερώνει μέσα σε πέντε λεπτά εάν η λοίμωξη από την οποία πάσχει αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, τα οποία οι Έλληνες χρησιμοποιούν αλόγιστα.

Η νέα αυτή συσκευή, που ονομάζεται BreathSpec, παρουσιάστηκε στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστημών, από τον δημιουργό της Τζέιμς Κόνβιγκτον. Ο Κόβιγκτον, καθηγητής ηλεκτρονικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο «Warwick» της Βρετανίας εξηγεί ότι το εργαλείο αυτό διακόπτει την υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών και εξασφαλίζει τη συνταγογράφησή τους από τους γιατρούς μόνο στις περιπτώσεις βακτηριακών λοιμώξεων και όχι στη γρίπη ή στο κοινό κρυολόγημα. Ο ίδιος προσθέτει ότι πρόκειται για μια συσκευή ιδιαίτερα φιλική προς τον ασθενή και εύκολη στη μεταφορά.

Ο επιστήμονας αυτός δηλώνει: «Θέλω να προσπαθήσω να κάνω αυτά τα φάρμακα (τα αντιβιοτικά) να διαρκέσουν περισσότερο. Η ιδέα μας ήταν να παίρνουμε την αναπνοή και να την οσφραινόμαστε, καθώς αυτό μας δίνει πρόσβαση στη βιολογική διαδικασία του σώματος. Προσπαθούμε να μειώσουμε το ποσοστό των ανθρώπων που παίρνουν αντιβιοτικά ιδανικά κατά 20%».

Στη δοκιμή της νέας αυτής συσκευής που διεξήχθη από την διαγνωστική εταιρεία «Imspex» , οι μελετητές συνέλεξαν, σε διάρκεια 18 μηνών, 1.112 άτομα που είχαν αναπνευστικές λοιμώξεις και ήταν υποψήφιοι να λάβουν θεραπεία με αντιβιοτικά από επτά νοσοκομεία και δύο κλινικές γενικών γιατρών. Η BreathSec, που λειτουργεί ως τεχνητή μύτη αναγνώρισε σωστά το 80% των ατόμων που έπασχαν από βακτηριακές λοιμώξεις και το 80% εκείνων που έπασχαν από γρίπη ή κοινό κρυολόγημα.

Διαπιστώθηκε ότι 406 άτομα έπασχαν από λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, από τις οποίες 376 ήταν μη βακτηριακές και μόνο 30 οφείλονταν σε βακτήρια. Παράλληλα, 520 άτομα είχαν λοίμωξη στου κατώτερου αναπνευστικού 272 από τις οποίες ήταν ιογενείς και 248 ήταν βακτηριακές, ενώ 186 συμμετέχοντες δεν έπασχαν από καμία λοίμωξη. Συνολικά, 648 άτομα είχαν ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις και 278 βακτηριακές.

Πώς λειτουργεί η συσκευή

Ο Κόβιγκτον τονίζει ότι η συσκευή αυτή διαθέτει ένα σύστημα σήμανσης με φωτάκια, κατά το οποίο το πράσινο φως δηλώνει τη μη ύπαρξη βακτηρίου, το κόκκινο την προσβολή από βακτήριο και το κίτρινο αβεβαιότητα, αφήνοντας στην κρίση των γιατρών τη συνταγογράφηση ή μη ενός αντιβιοτικού.

Πάνω από το 46% όλων των αντιβιοτικών χορηγούνται για ιογενείς λοιμώξεις και δεν έχουν καμία θεραπευτική δράση, οδηγώντας μόνο στην ανάπτυξη ανοχής σε αυτά, δεδομένου ότι μόνο το 10% των λοιμώξεων του αναπνευστικού οφείλονται σε βακτήρια.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής, αυτή χρησιμοποιεί τον συνδυασμό δύο αναλυτικών τεχνικών, την αεροχρωματογραφία και τη φασματομετρία ιοντικής κινητικότητας. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ οργανικών μορίων στην αναπνοή και άλλων τύπων λοιμώξεων, η κάθε μια από τις οποίες διακρίνεται από την αλληλεπίδραση του ιού ή του βακτηρίου με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μέχρι στιγμής η συσκευή χρειάζεται πέντε λεπτά για να κάνει τη διάκριση, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο χρόνος αυτός μπορεί να πέσει στα 20 δευτερόλεπτα μέσα στην επόμενη εξαετία βελτιώνοντας παράλληλα την ακρίβεια του εργαλείου.

Πηγές: Independent, Financial Times

 

Σύμφωνα με έρευνες ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, απόρροια της κακής διατροφής από το “γρήγορο φαγητό” και της ελλιπούς σωματικής άσκησης από την καθιστική εργασία και τις πολλές ώρες μπροστά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο διαβήτης έχει χαρακτηριστεί ως η επόμενη μεγάλη μάστιγα μετά τον καρκίνο. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι εκείνες οι τροφές που περιορίζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη, ή τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά. Η “απάντηση” κρύβεται στα βότανα που παρέχει η Φύση. Δείτε ποια είναι αυτά που καταπολεμούν τον διαβήτη πιο αποτελεσματικά:

Βασιλικός

Σε μια μικρή επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 40 άτομα με διαβήτη τύπου-2, διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που καταναλώνουν βασιλικό ήταν σε θέση να μειώσουν επίπεδα της γλυκόζης νηστείας στο αίμα τους κατά περίπου 17,6%. Επιπλέον, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους μετά την κατανάλωση ενός γεύματος μειώθηκαν κατά 7,3%.

Κανέλα

Το αρωματικό αυτό φυτό δεν ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλά το αντίθετο. Σε έρευνα του 2003 διαπιστώθηκε ότι μετά από μόλις 40 ημέρες, ένας τύπος κανέλας που ονομάζεται Cinnamomum aromaticum ή cassia βρέθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα κατά σχεδόν 30%.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει την ικανότητα να βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, να αφαιρεί από αυτό τη ζάχαρη και να την αποθηκεύσει στο ήπαρ. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή ανάμεσα σε άλλα βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να προμηθευτείτε για να κάνετε κάποιο ρόφημα, όπως τσάι.

Κύμινο

Η πικάντικη, καπνιστή γεύση του κύμινου είναι ακόμα μια γεύση που μπορούν να απολαύσουν οι διαβητικοί ή όσοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη. Όχι μόνο μειώνει τη χοληστερόλη και το σάκχαρο στο αίμα, αλλά ρυθμίζει τα υποπροϊόντα της γλυκοζυλίωσης (AGEs), τα οποία είναι επιβλαβή ανησυχητικό για εκείνους που έχουν την ασθένεια.

Πηγή: http://www.naturalnews.com

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE