Τα φρούτα του καλοκαιριού κάνουν καλό στην υγεία

Τι καλύτερο από τα φρούτα του καλοκαιριού; Φρούτα γεμάτα χρώματα, αρώματα, γεύση και φυσικά δροσιά! Η φύση κάθε εποχή του χρόνου, έχει τους ρυθμούς της και τα δώρα της στον άνθρωπο είναι πάντα τόσο ξεχωριστά.

Απολαμβάνουμε καλοκαιρινά φρούτα και προσέχουμε την σιλουέτα μας. Από αυτά ξεχωρίζουμε 

 Καρπούζι
Αν το καλοκαίρι έχει ταυτιστεί στο μυαλό σου με ένα φρούτο, τότε αυτό είναι σίγουρα το νόστιμο, χρωματιστό και δροσερό καρπούζι. Αποτελείται από 92% νερό και σου προσθέτει μόλις 21 θερμίδες ανά μερίδα.

 Πεπόνι
Δεύτερο στη λίστα μας, πολύ πιθανόν πρώτο στην καρδιά σου. Το πεπόνι είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου, καρδιακά νοσήματα και προβλήματα, τα οποία μπορεί να συναντήσεις σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως ο καταρράκτης.

Κεράσια
Το χρωματιστά αυτό φρούτα είναι πλούσια σε φυτοστερόλες και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Παράλληλα, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Και όλα αυτά με μόλις 60 θερμίδες ανά μπολάκι.

 Φράουλες
Αρκετοί τις προτιμούν μαζί με τα κεράσια. Ίσως, και εσύ. Αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, η οποία έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, ενώ από τις φράουλες δεν λείπει το κάλιο, ουσία που θα σε βοηθήσει σε περίπτωση που η χολή σου εμφανίσει πρόβλημα. Α! και 24 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια δεν τις λες πολλές.

 Σταφύλια
Τα σταφύλια, οι καρποί του αμπελιού, βρίσκονται ήδη στην εποχή τους. Τώρα μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, το πράσινο (συνήθως) αυτό φρούτο κυριαρχεί, γιατί είναι ελαφρύ, χορταστικό και απίστευτα ευεργετικό για τον οργανισμό μας. 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE