«Αιφνιδιασμός, το εθνικό μας σπορ»

«Ο αιφνιδιασμός είναι το εθνικό μας σπορ. Θέματα σοβαρά όπως τα Λατινικά ή το ωράριο στα σχολεία, θίγονται λίγες μέρες πριν αλλά και ταυτόχρονα με την έναρξη του σχολικού έτους! Η ηρεμία στα παιδιά, ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός πάνε περίπατο. Το ωράριο για παράδειγμα είναι ένα, κατά τη γνώμη μου, μέτρο εντυπώσεων. Οταν πολλά σχολεία δυσκολεύονται για τη θέρμανση, για την υλικοτεχνική υποδομή, τη καθαριότητα, τα κενά των εκπαιδευτικών, το ωράριο είναι το πρόβλημα;

Ισως θα μπορούσε να γίνει μια αλλαγή αναλόγως τη γεωγραφική θέση του σχολείου. Δηλαδή αν είναι σε αστικό τόπο ή ημιαστικό ή καθαρά επαρχιακό. Η μεγαλύτερη προσφορά στο Δημόσιο σχολείο είναι πρώτα ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα, σε βάθος δεκαετίας τουλάχιστον, προϊόν της κοινού σχεδιασμού από τα κόμματα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι οικογένειες τους απεχθάνονται τους αιφνιδιασμούς και τις ξαφνικές αλλαγές. Και ιδιαίτερα στο Λύκειο που η πορεία πρέπει να είναι γνωστή και σταθερή. Για ευνόητους λόγους.

Αν είναι νωρίς το 8.15, δεν είναι, άραγε, αργά για ένα παιδί να κάθεται στο σχολείο μέχρι τις 3 το μεσημέρι; Ας μας απαντήσει η ιατρική».

Του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΣΣΑΡΑ*
Θεολόγου, πρώην αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής


  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE