Αρμυρές τηγανίτες με καλαμπόκι και ανθότυρο

Λαχταριστές, light και spicy τηγανίτες με γέμιση από καλαμπόκι και ανθότυρο

Συστατικά

  • 1 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2/3 φλ. ανθρακούχο νερό
  • 1 1/3 φλ. καλαμπόκι (από δύο ρόκες)
  • 1/2 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας + έξτρα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • μέλι για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πρόσθεσε και το ανθρακούχο νερό και ανακάτεψε καλά για να μην σχηματιστούν σβόλοι.
  • Ρίξε στα υλικά και το ανθότυρο, το καλαμπόκι, την ψιλοκομμένη (σχεδόν λιωμένη) πιπεριά και το σχοινόπρασο.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά, ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές και ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με μία κουταλιά βούτυρο.

Πάρε μερίδες ίσες με 1/4 του φλιτζανιού από το ρευστό χυλό και ρίξ’ τες στο τηγάνι.

  • Ψήσε τις τηγανίτες για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Αφαίρεσε τις τηγανίτες, αλατοπιπέρωσέ τες και επανάλαβε τη διαδιασία με τον υπόλοιπο χυλό, χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο βούτυρο κάθε φορά.

Σέρβιρε τις τηγανίτες με μέλι και πασπάλισε με το έξτρα ανθότυρο και το έξτρα σχοινόπρασο.


  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE